THE MUSEUM ON THE GO
“Als de kinderen niet naar ons kunnen komen…. komen wij naar hen toe!”

Het Museum On the Go zal het klaslokaal of overdekte omtoveren tot een interactieve museumervaring. We hebben gepassioneerde “Educators” die verschillende experimenten en activiteiten gaan begeleiden en onderwijzen, deze activiteiten zijn special ontworpen om te voldoen aan de normen in de officiële richtlijnen van het Ministerie van Onderwijs.

Elke docent heeft ooit moeite gehad met de uitdaging om de studenten betrokken te houden in de klas. Wanneer studenten onderwerpen of problemen niet bijzonder interessant of intellectueel stimulerend vinden, hebben ze vaak moeite om gefocust te blijven. Een manier om dit the veranderen, is door interactieve leermethoden te hanteren die niet alleen focussen op de eindresultaten.
In verschillende onderzoeken, bijvoorbeeld het Unesco-rapport over de rechten van kinderen op Curaçao, zijn de bevindingen dat Curaçao een schoolsysteem heeft dat nog steeds op instructie is gebaseerd. Kinderen hebben geen invloed op en worden niet gestimuleerd in hun creatieve probleemoplossende vaardigheden.

INDELING EN LESSEN

Met het Museum on the Go programma brengen we het museum naar de klas. Al onze activiteiten ondersteunen auditieve, visuele en kinesthetische leerlingen. De activiteiten worden ontwikkeld volgens onze basisthema’s in het museum: Kunst, Cultuur, Literatuur, Natuur en STEM. Kinderen krijgen de kans om op een toegankelijke en leuke manier over verschillende onderwerpen te leren, van natuur tot wetenschap. De activiteiten stimuleren de nieuwsgierigheid, en creativiteit terwijl ze nieuwe dingen proberen en de wereld om hen heen ontdekken.

Elk bezoek bestaat uit het volgende:

– Inleiding door onze Educator
– STEM-les
– Kunst-les
– Spelen en Leren met museumexposities

In onze eerste fase gaan we 3 STEM lessen en 3 Kunst lessen ontwikkelen en introduceren. Laangzamerhand voegen wij meer opties toe!

MOBIELE MUSEUM EXPOSITIES

Naast de STEM en Kunst lessen willen we natuurlijk ook het museum naar de scholen brengen. Naast de lessen brengen wij ook 5 verschillende mobiele exposities met ons mee! Ons Mobiele Museum Exposities zijn mini versies van- of geïnspireerd door de STEAM-exposities die we nu in het Museum hebben!

Deze exposities stimuleren “hands-on” verkenning en spel en brengen de museumervaring naar de kinderen. Net als ons fysieke museum betrekt het Mobiele Museum kinderen op een speelse, interactieve manier met complexe concepten en vaardigheden.

Voor meer informatie, stuur ons een e-mail naar:
education@childrensmuseumcuracao.org